Calisthenic Edzés

2014. szeptember 13. 14:19 - Laborem

Fegyencedzés 2.

  A 2. könyv inkább haladóknak ajánlott technikákat tartalmaz. Tökéletesen tovább kalauzolja az olvasót a saját testsúllyal történő edzések világában. 

  A gyakorlatokat tekintve sokkal nehezebbek és összetettebbek. Ebben a kötetben már tovább lép a "szárnysegéd izmokra" a kisebb izomcsoportokra. Az első kötet mester hatosa még a főbb területeket mozgatja, főbb izomcsoportokat erősíti. Eltérés tapasztalható a gyakorlatok lépéseinek számában is. Míg a Fegyencedzés első kötete a hat gyakorlatot 10-10 lépésre osztja, amiben a 10. lépés volt a mesterszint, addig a második kötetben a 8. lépés a mester fokozat. Szinte az előszót követően találkozunk az első gyakorlatokkal is.

   A könyv a következő területeket edzi:

  • Fogás erősítés - ujjak erősítése
  • Oldalsó lánc edzése (ferde hasizom,feszítőizmok,bordaközi izmok...stb)
  • Nyakizom erősítése
  • Vádli erősítése
  • Ízületek edzése

  Ezt követő fejezetben kiemeli a szerző a nyújtás fontosságát mind a sérülések kezelésében, mind a hajlékonyság megőrzése érdekében. Olvashatjuk a jótékony hatásait, de mint az edzést, ezt sem szabad túlzásba vinni, mivel az ízületek túlnyújtása már nagyobb sérülékenységet von maga után.

  Végül a tiszta életről tudhatunk meg többet. A drogok, az alkohol és a dohányzás árnyoldalairól tudósít, valamint a különböző tömegnövelő szerek hosszú távú mellékhatásairól. Ha valaki edzésbe kezd, akkor tisztán végezze, tisztelje a testét, ami meg fogja hálálni a gondoskodást. Táplálkozásunkat illetően pedig igyekezzünk kiegyensúlyozottan, naponta 3 alkalommal, lehetőleg azonos időpontban enni.

  A könyvet Wade a gyógyulás 8 alapszabályával és az edzés 6 démonával zárja.

  Alapjában véve ez is nagyszerű mű, érdemes elolvasni. Sok jó tanácsot kapunk az izmokat, ízületeket illetően. A táplálkozási szokásokra is kitér, rengeteget tanulhatunk saját testünkről. Érdemes elolvasni. Végig leköti a figyelmet, én le sem bírtam tenni. Van benne egy utalás is, bizonyos 3. kötetről, kíváncsi leszek rá. Az biztos, ha lesz meg fogom venni és elolvasom.

wade-fegyencedzes.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://calisthenicsedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr326694523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Calisthenic Edzés
süti beállítások módosítása