Calisthenic Edzés

2014. szeptember 18. 21:12 - Laborem

Felemás guggolás

  Ma elértem egy kritikus részéhez a fegyencedzésnek. Ez a felemás guggolás. Igencsak feladta a leckét. A guggolás zárt lábbal és a felemás guggolás között egy óriási szakadék tátong. Hiába az erős láb, az egyensúlyérzéken is csiszolni kell még. Volt sok kísérletem a gyakorlat végre hajtására, de hol oldalra, hol előre, hol pedig hátra estem. Ez vicces és bosszantó edzés volt egyben. 

  A guggolásnál úgy tűnik a könyv hibát ejtett... a 6. lépés (guggolás zárt lábbal) és a 7. lépés (felemás guggolás) között kellene lennie egy plusz lépésnek, sőt szerintem volna is, ha nem ragaszkodna Wade annyira a 10 lépéses mester hatoshoz. Ebben az esetben a guggolás mesterlépése a 11. lépés lenne. Mindegy, nem probléma.

A guggolás 7. lépését felváltom Pavel Tsatsuoline által leírt módszerrel. A későbbiekben visszatértek e a 8 lépésnél a Wade féle módszerhez, majd megírom. Még egyenlőre előttem is rejtély. 

A mumus, a Wade féle 7. lépés:

images.jpg

Guggolás (6.szint): 2*20

Fekvőtámasz (5.szint): 2*15

Híd (3.szint): 2*17

Csavarás

Vádliemelés két lábbal talajról, hajlított térdekkel: 3*20

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://calisthenicsedzes.blog.hu/api/trackback/id/tr516709861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Calisthenic Edzés
süti beállítások módosítása